viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 26.09.23 @ 07:35

Završeno je čišćenje većeg odrona i uspostavljeno prometovanje kod mjesta Ograjina na magistralnom putu M-17 Žepče-Golubinja. S obzirom da su se na ovoj lokaciji za vrijeme obustave (od 3 sata) formirale duže kolone, molimo vozače da u nastavku putovanja voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te preko planinskih prijevoja vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, poručuju iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu vozi naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera). U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) od 07 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova). Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Na području planinskog prijevoja Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) danas od 15 do 22 sata moguće su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Oglasi