viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.03.24 @ 10:16

Na putovima u Bosni i Hercegovini prometuje se po pretežno suhom kolniku, uz dobru vidljivost. I dalje upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, od jutros vozila prometuju usporeno, jednom trakom. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen, priopćeno je iz BIHAMK-a. Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

OGLAS

Radovi se izvode i na magistralnim putovima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obvezno.

OGLAS

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Povodom vjerskog blagdana Uskrsa večeras od ponoći do 24 sata 01.04. zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

OGLAS
Oglasi
LM