spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.2 ° C
33.2 °
33.2 °
40 %
3kmh
0 %
Uto
32 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Stanje na bh. cestama jutros: Pretežno mokar kolnik, ima snijega, a ponegdje i zaglavljena vozila

- Oglasi -
- Oglasi -

Zbog pogoršane vremenske situacije iz BIHAMK-a upozoravaju na pretežno mokar kolnik, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima ima snijega na kolniku. Na magistralnom putu Bugojno-Kupres zbog zaglavljenih teretnih vozila mogu prometovati samo putnička vozila, jednom trakom. Na dionicama od Kupresa prema Livnu i Tomislavgradu, kao i na putevima Jablanica-Posušje (Blidinje) i Glamoč-Mliništa prometuje se otežano i usporeno zbog snijega na kolniku.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

- Oglasi -

Na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar) zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

- Oglasi -

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktualnih radova izdvajaju i puteve: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) obustavlja se promet u noćnim satima (23:30-04:30 sati).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE