OGLAS
Vrijeme objave: 02.07.23 @ 08:06
OGLAS

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se prometuje po suhom ili mjestimično vlažnom kolniku, uz slabiju frekvenciju vozila. 

OGLAS

,,Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Prije polaska na put provjerite ispravnost vašeg vozila, da li posjedujete svu potrebnu dokumentaciju za vas i vaše vozilo i na vrijeme se informirate o stanju na putovima i graničnim prijelazima.

Radovi na putovima

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

OGLAS

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15 sati, promet se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

OGLAS

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Gužve na granicama

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM