viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.01.24 @ 09:03
OGLAS

Grčka aviokompanija Lumiwings dobila je odobrenje državne direkcije za letove Tuzrske na relaciji Tuzla – Istanbul.

Riječ je o liniji za koju je odobrenje ranije dobila crnogorska državna aviokompanija Air Montenegro, ali je ono sada promijenjeno i glasi na Lumiwings.

– Odobrenje da Lumiwings leti za Istabul smo dobili i vrlo brzo očekujemo da budu objavljen red letova za zimski dio sezone, odnosno do 31. ožujka – kaže za Faktor Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT).

OGLAS

Inače, ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanske županije osigurala 2,5 milijuna KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencije, koja je koncipirana tako da će novcem iz proračuna TŽ biti pokriveni eventualni gubici aviopkompanije.

OGLAS

– U toku su pregovori s Lumiwingsom u vezi ljetnog reda letenja koji počinje od 1. travnja. Oni traže garanciju u slučaju gubitaka na način kako su dobili i za zimski red letenja. Turistička zajednica TŽ će provesti javni poziv za iskazivanje interesa pod određenim uvjetima, koji će biti koncipiran tako da sve strane budu zadovoljne. Mislim da će u skladu s tim biti planirana sredstva u proračunu TŽ za 2024. godinu – kaže Halilčević.

OGLAS

Podsjetimo, Lumiwings iz Tuzle, u zimskom redu letenja, dva puta tjedno ima linije za švedske gradove Stockholm i Halmstad, nizozemski Maastricht, njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

Prvi avion Lumiwingsa iz Tuzle poletio je za Halmstad 18. prosinca i od tada niti jedan let, na pet postojećih destinacija, nije otkazan. Plan Uprave MAT-a je da tokom ljetnog reda letenja, koji počinje 1. travnja i traje do 1. studenog, iz Tuzle bude uspostavljeno 10 aviolinija Lumiwingsa.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM