viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 24.01.24 @ 11:24

Policijski službenici su nastavili sa uspješnom borbom protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Naime, otkriveno je ukupno 217 krivičnih djela, što je za 5 djela ili 2% više u odnosu na prethodnu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovih krivičnih djela prijavljeno je 227 osoba, od kojih je 109 osoba ili 47 % povratnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je napomenuti da su u ovom periodu, između ostalog uspješno ralizirane brojne operativne akcije u kojima su izvršeni pretresi više lokacija gdje su pronađene značajne količine opojnih droga ( kokain, heroin, speed, cannabis, esctazy i dr.), kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti.

U samo jednoj akciji na području Travnika pronađeno i oduzeto oko 5 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kojom prilikom su slobode lišene 2 osobe, od kojih je jednoj osobi određen jednomjesečni pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući inventivnom pristupu u dokumentiranju i dokazivanju predmetnih krivičnih djela, za čiju realizaciju su zaduženi specijalizirani timovi za droge, postizani su uspješni rezultati. U okviru planskih aktivnosti koje su se provodile,  između ostalog vršene su opservacije kriminogenih osoba, kao i pretresi  stambenih objekata,  motornih vozila  i  osoba, te poduzimane i druge mjere i radnje.

Aktivnosti su realizirane uz dobru suradnju sa građanima, koja je u mnogome doprinijela poboljšanju efikasnosti u radu policijskih službenika.

Ovakve i slične aktivnosti bit će jedan od prioriteta u radu policijskih službenika i u narednom periodu, priopćeno je iz MUP-a.

Oglasi
LM