viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 20.05.23 @ 11:48

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana slaba kiša ili lokalni pljusak se prognoziraju uglavnom na području Krajine i jugozapadu Bosne, a rijeđe u središnjim područjima i Hercegovini.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 26 celzija.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će uvjetovati lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

U ponedjeljak se očekuje sunčanije prije podne. Po kotlinama će biti i magle. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će uvjetovati lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

U utorak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana će uvjetovati lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 celzija.

Oglasi