spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °

U BiH uskoro zakonska obveza zimske opreme na vozilima

- Oglasi -
- Oglasi -

Od 1. studenog do 1. travnja 2023. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine zakonski je obvezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za vozila, bez obzira na vremenske uvjete.

Pravilnik o prometu u zimskim uvjetima propisuje obveznu zimsku opremu. Opremu koja podrazumijeva:

- Oglasi -

– pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili,

- Oglasi -

– pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka ili,

– pneumatike za lјetnu upotrebu na svim točkovima sa najmanjom dubinom profila od četiri milimetra i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka.

Vreća pjeska i lopata za teretna vozila nisu više obvezni ni po ovom pravilniku.

Podsjećamo, u skladu sa člankom 228. Zakona, ako ovlaštena osoba zatekne vozilo koje se kreće bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kad je zimska oprema obvezna, zapovijedit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom i otkloni neispravnost, odnosno da upotrijebi zimsku opremu. Ako vozač ne postupi po zapovijedi, ovlaštena osoba (policajac) isključit će vozilo iz prometa i oduzeti potvrdu o registraciji vozila.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.