viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 03.07.23 @ 12:14

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) objavio je izglede vremenskih prilika koje nas očekuju u narednim danima, s upozorenjem na opasne vremenske pojave u sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima naše zemlje.

Za Bihać, Prijedor i Banju Luku, FHMZ očekuje pljuskove praćene gmljavinom, zbog čega se očekuju smetnje u aktivnostima na otvorenom.

,,Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, upozoravaju iz FHMZ-a.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, središnjim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stupanj.

Sutra se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom mala do umjerena oblačnost. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Bez padalina na jugu. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 33 stupnja.

U Bosni se za srijedu prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stupnja.

Oglasi
LM