viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.03.24 @ 22:31

Služba za civilnu zaštitu ponovno upozorava građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru koja može zbog neadekvatnog postupka dovesti do nekontroliranog rasplamsavanja vatre i širenja požara i ugroziti ljude i materijalna dobra kao i da držatelji MTS koja mogu dovesti do nekontroliranog rasplamsavanja vatre i eksplozije pažljivo prate upute proizvođača o rukovanju, održavanju i skladištenju istih.

Ujedno građane obavještavaju o pojačanoj kontroli komunalnih redara i nadležne policijske uprave na otkrivanju nesavjesnih građana koja pale vatru na otvorenom prostoru. Za nepoštivanje propisa o paljenju vatre na otvorenom, kao i njeno prouzrokovanje štete ili opasnosti po ljude i materijalna dobra, protiv počinitelja poduzimaju se prekršajne ili krivične mjere u skladu sa zakonskim propisima.

Oglas

Ukoliko dođe do početnog požara raslinja manjeg intenziteta u vašoj blizini, postupajte na sljedeći način: – pokušajte ugasiti požar aparatima za gašenje ili priručnim sredstvima za što vam može poslužiti zemlja, pijesak, pokrivač (vuneni ili pamučni), lopata, grana sa zelenim lišćem, a pri tome vodite računa o vlastitoj sigurnosti i mogućem odstupanju od požara;

– ukoliko niste u mogućnosti spriječiti daljnje širenje vatre, obavezno pozovite na besplatane telefonske brojeve vatrogasce 123 za dojavu o požarima ili Županijski centar civilne zaštite 121.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, mole roditelje da svojoj djeci skrenu pozornost na opasnost od vatre, požara i načina dojave opasnosti, prenosi Travnički vjesnik.

Savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjuje se mogućnost za izbijanje većih požara, koji mogu imati nesagledive negativne posljedice po ljude, materijalna dobra i okoliš.

Oglasi
LM