viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.06.23 @ 22:41
OGLAS

JP Autoceste FBiH je potpisalo memorandum o suradnji sa JP Autoputevi RS o uvezivanju sustava elektronske naplate cestarine korištenjem TAG uređaja u cijeloj BiH.

Tako će korisnici moći na teritoriji cijele BiH da prolaze kroz naplatne rampe, bez zaustavljanja, plaćajući cestarinu beskontaktno korištenjem vlastitog TAG uređaja uz prethodnu registraciju kod drugog upravitelja i dopunu TAG uređaja/ korisničkog računa.

OGLAS

Očekujemo da će se jedinstvenim sustavom naplate povećati sigurnost u prometu i da će se smanjiti gužve na autocestama, rečeno je iz Autocesta FBiH.

Novi način plaćanja cestarine trebalo bi i da rastereti protok vozila na naplatnim rampama, a prednost za građane je što neće morati u špici sezone da čekaju u kolonama i što će brže stizati do željene destinacije. Partnerstvo ova dva javna poduzeća ima za cilj modernizaciju prometne infrastrukture i podizanje kvaliteta putovanja za sve vozače u Bosni i Hercegovini.

OGLAS

Informacije za korisnike

OGLAS
  • Vlasnici TAG uređaja JP Autoceste FBiH, ukoliko žele koristiti svoje TAG uređaje za naplatu cestarine kod drugog operatera, trebaju se javiti na naplatne stanice JP Autoputevi RS  kako bi dobili adekvatne informacije. Više informacija potražite na: www.autoputevirs.com 
  • Za aktivaciju usluge u FBiH, vlasnici TAG uređaja drugog upravitelja dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju na naplatna mjesta Sarajevo sjever ili Zenica jug:

Za fizičke osobe, popunjenu i potpisanu pristupnicu, kopiju potvrde o registraciji i TAG uređaj.

OGLAS

Za pravne osobe, popunjenu i ovjerenu pristupnicu, kopiju potvrde o registraciji, kopiju id broja i TAG uređaj.

TAG uređaji drugog upravitelja će se programirati na iste registarske oznake na koje su inicijalno programirani prilikom kupovine uređaja.

  • Korištenjem TAG uređaja u našem sustavu neće se trošiti sredstva koja imate u pretplati kod drugog upravitelja.
  • Korisnici će imati instalirana dva računa na jednom uređaju pri čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje cestarine u zavisnosti od dionice kojom prolaze.
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM