viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 21.06.23 @ 16:17

“Obavještavamo javnost da je zbog izuzetno obilnih padalina u prethodnom periodu, Javno komunalno poduzeće „Vitkom“ Vitez obaviješteno od Javnog poduzeća „ViK“ Zenica kako je došlo je do velikog zamućenja vode na izvorištu „Ilidža“, kojim upravlja JP „ViK“ d.o.o. Zenica”, navode na početku priopćenja za javnost iz Vitkoma i nastavljaju:

“Radi ograničene minimalne količine ispravne pitke vode (65 l/s) koje se puštaju u sustav vodosnabdijevanja, „Vitkom“ je prinuđen vršiti noćne redukcije korisnicima sa izvorišta „Ilidža“, točnije naseljenim mjestima: Vitez – gradsko područje, Sofa, dio Kruščice, Rijeka, Buhine Kuće, Šantići, Ahmići, Nadioci, Kamenjače, Podgradina, Sivrino Selo, Krtina Mahala i dio Gornje Dubravice.

Službe JKP „Vitkom“ su u stalnom kontaktu sa stručnim službama JP „ViK“ i prema posljednjim informacijama stanje se, kada je u pitanju zamućenost izvorišta „Ilidža“, poboljšava, ali nedovoljnim intenzitetom da bi se u sustav vodosnabdijevanja pustile dodatne količine pitke vode. Uslijed smanjenje izdašnosti izvorišta „Ilidža“ tijekom večernjih sati, u vremenu redukcija vode, nije moguće u potpunosti napuniti bazene koji se nalaze na Gradini, a koji su ukupne kubikaže 4000 m3. Od četiri bazena-kaptaže za prikupljanje pitke vode na izvorištu „Ilidža“ trenutno je u funkciji samo jedan bazen iz kojega se vrši vodosnabdijevanje Zenice i Viteza pitkom vodom.

OGLAS

Zbog navedenih redukcija, pražnjenja cjevovoda i ponovnog punjenja sustava vodom, kao i nedavnih poplava, dolazi do kvarova na vodovodnoj mreži te su ekipe JKP „Vitkom“ svakodnevno na terenu zbog otklanjanja kvarova, o čemu korisnike redovno obavještavamo putem službene internetske stranice poduzeća. JKP „Vitkom“ trenutačno izvodi radove u gradskom području, kraj Gradskog parka, po čijem završetku će, uz
radove koji će biti izvršeni na mostu Divjak te ugradnjom pumpe na izvorištu „Kremenik“, imati mogućnost snabdijevanja pitkom vodom gradskog područja s izvorišta „Kremenik“ u situacijama smanjenog dotoka (zamućenja-smanjene izdašnosti) s izvorišta „Ilidža“. Ukoliko vremenske prilike budu dopuštale ovi radovi bi trebali biti okončani u roku od 30 dana.

Naglašavamo da je voda sa izvorišta „Ilidža“ ispravna za piće i da se vrše redovne kontrole od strane zavoda za javno zdravstvo ŽSB”.

OGLAS

„Uz zahvalu na razumijevanju, a uslijed izuzetno složene situacije molimo korisnike usluga opskrbe vodom da pitku vodu koriste što racionalnije. O dodatnim informacijama stanja na izvorištu i isporuci vode korisnici će biti uredno obaviješteni“, navodi se u priopćenju za javnost JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez.

Oglasi
LM