viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 30.06.23 @ 08:30

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolniku, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih središta. 

Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila, kažu iz BIHAMK-a.

Sanacijski radovi 

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15 sati, promet se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zatvoren most 

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prijelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja.

Oglasi