viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.04.24 @ 15:47
OGLAS

Nastavljamo sa hladnijim i nestabilnim vremenom. U noći na subotu lokalno mraz, za vikend nove padaline, kiša i snijeg. Na planinama središnjeg pojasa Bosne mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova od početka godine.

U petak, 19.04. prolazno stabilnije, tokom dana u većem dijelu zemlje uz sunčane periode. U noći na subotu postupno naoblačenje sa zapada, oko ponoći oblaci bi zahvatili Krajinu, a do jutarnjih sati subote i ostatak zemlje. Najviše vedrine u tom slučaju zadržalo bi se nad središnjim i istočnim dijelovima zemlje. Tako da u ranim jutarnjim satima subote mraz najviše prijeti Podrinju, dok bi svakim kilometrom zapadnije situacija bila nešto bolja.

OGLAS

U subotu nakon hladnog i lokalno mraznog jutra, tokom dana pretežno oblačno. Kako dan bude odmicao pristizat će sve više naoblake, a formiranjem plitkog ciklona u Jadranu i padaline. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša i snijeg u višim krajevima najprije će zahvatiti zapad zemlje, uz postupno širenje na ostale krajeve. Sa dolaskom padalina tokom dana osjetno zahlađenje.

OGLAS

U nedjelju, 21.04. nestabilno vrijeme uz kišu, susnježicu i snijeg širom zemlje. U planinskim krajevima zapadne, središnje i istočne Bosne obilne snježne padaline uz formiranje snježnog pokrivača 10-30 cm. U nizinama u početku bez snijega, dok bi daljim padom temperatura u večernjim satima kiša prelazila u snijeg i u pojedinim nizinama Bosne. Hladno, uz zimske temperature u većini krajeva. Tokom ponedeljka padaline bi postupno prestajale, ali bi se nestabilno vrijeme zadržalo i u nastavku narednog tjedna. Za sada bez naznaka skorijeg povratka ljetnih temperatura.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM