spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Započele su tradicionalne gužve na granicama BiH uoči blagdana

- Oglasi -

Ostalo je još nekoliko dana do Božića i Nove godine, a praznici ujedno znače i velike gužve na sjevernim ulazima u našu državu.

Veliki broj osoba porijeklom iz BiH koji žive ili rade u inozemstvu tradicionalno se za praznike vraćaju kući što uzrokuje i velike gužve na graničnim prijelazima.

Večeras je pojačan promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje.

Iz BIHAMK-a je priopćeno da se na ostalim graničnim prijelazima ne čeka duže od 30 minuta.

Ono što je zanimljivo, svi koji se nakon 1. siječnja 2023. godine budu vraćali u države zapadno od BiH imat će samo graničnu kontrolu na granici između BiH i Hrvatske.

,,Bit će zanimljivo putnicima koji će već za blagdane dolaziti u Hrvatsku, odnosno ići će dalje prema istoku. Ovdje na Bregani još će biti granična kontrola, a kad se budu vraćali, više te kontrole neće biti”, izjavio je za HRT Milan Kreš, voditelj smjene na GP Bregana.

,,Kada dođu do mjesta gdje se sada obavlja granična kontrola, policajca neće biti u kućici. Kućice u prvom trenutku ostaju, rampe će biti dignute i moći će se slobodno prolaziti”, dodao je.

Kontrole se od 1. siječnja pomjeraju na granice Hrvatske sa BiH, Srbijom i Crnom Gorom.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE