spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zbog snijega i leda na nekim predjelima u BiH na snazi zabrana kretanja

- Oglasi -

Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se usporeno, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini gradskih centara. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm. Izdvajamo putne pravce: Ripač- Vrtoče, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Posušje-Jablanica, Livno-Šujica-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen). Jak vjetar fomira snježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, priopćeno je iz BIHAMK-a.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila prometuju otežano.

U nižim predjelima prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale prometujese usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova prometuje sei na magistralnom putu Jajce-Donji

Vakuf (tunel Skela).

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.