OGLAS
Vrijeme objave: 27.06.20 @ 21:18
OGLAS

Ovi prirodni i jeftini načini pomoći će vam rashladiti kućanstvo tijekom velikih vrućina.

OGLAS

Ljeto je počelo i temperature lagano rastu. Boravak u kući otežan je zbog visokih temperatura i zagrijavanja prostora. Iako većina kućanstava ima klima uređaje, postoji nekoliko načina kako ohladiti kuću na prirodan i jeftiniji način.

Stavite posudu s ledom ispred ventilatora Ako nemate klima uređaj, stavite posudu s ledom ispred ventilatora. Kako se led topi, njegova ledena površina ispušta hladan zrak, koji onda ventilator dohvaća i raspršuje po kućanstvu. Stvorit ćete isti učinak kao i s klima uređajem. Za alternativnu verziju, možete staviti hladnu, mokru krpu preko svog ventilatora.

OGLAS

Zatvorite zavjese i spustite rolete Tijekom sunčanog dana ugodno je kada vam sunčeve zrake ulaze u kuću, ali tako je zagrijavate i stvarate učinak staklenika. Vaša soba bit će hladnija ako zatvorite zavjese, ili još bolje u potpunosti zamračite. Također, zatvorite prozore kako vam topli zrak ne bi ulazio u kuću te ih otvorite tek kad predvečer padne temperatura.

OGLAS

Kupite biljke Biljke pomažu kućanstvu da se ohladi jer one konzumiraju topli zrak za njihove prirodne procese. Kada se atmosfera oko njih zagrije, biljke će ispustiti višak vode koji sadrže u sebi te tako ohladiti sebe i okoliš oko sebe.  Objesite mokru plahtu Kao i led ispred ventilatora, mokra i hladna plahta obješena na prozor pomoći će kod hlađenja kućanstva. Povjetarac izvana pretvorit će se u hladni zrak i hladiti  prostorije.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM