Ništa bolje od divnog, ukusnog domaćeg kruha, nijedan kupovni to ne može zamijeniti. Donosimo vam recept za domaći kruh koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.
Sastojci:
- 250 gr integralnog brašna
- 250 gr bijelog brašna
- jedan prašak za pecivo (10 gr)
- jedna žlica meda
- dvije žličice soli
- tri žlice maslinovog ulja
- 300 ml mlake vode
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Pomiješajte sve suhe sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Pjenjačom dobro promiješajte da se sjedini. Podijelite na dva djela. Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta dok korica ne postane čvrsta i smeđkasta. Dobar vam tek!