Jeste li se zapitali što se zapravo krije u klasičnoj Nutelli?
OGLAS
Palmino ulje, rafinirani šećer i gomila dodataka koji vašem tijelu nisu potrebni. A što ako vam kažemo da možete sami napraviti zdraviju i još ukusniju verziju kod kuće – domaću Nutellu? Bez vještačkih sastojaka, sa pravim lješnjacima i čistom čokoladnom magijom. Recept za domaću Nutellu je jednostavan za pripremu i bit će gotova za manje od 20 minuta, prenosi Radio Sarajevo. Sve što vam je potrebno su nekoliko osnovnih sastojaka i dobar blender – a rezultat? Čokoladni užitak bolji od bilo čega što ste ikada kupili u trgovini.
Sastojci
OGLAS
- 2 šolje pečenih lješnjaka
- 2 kašike čokoladnog proteina
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 šolje javorovog sirupa
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 šolja vode.
Priprema
- Rasporedite lješnjake na pleh i pecite ih u rerni na 180 °C oko 15 minuta.
- Ohlađene lješnjake ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki puter.
- Dodajte čokoladni protein, kakao, javorov sirup, maslinovo ulje i polovinu vode. Blendajte ponovno.
- Postupno dodajte preostalu vodu dok ne postignete savršeno kremastu teksturu.
- Sipajte u staklenu teglu i uživajte.
Savjeti: Ova domaća Nutella je savršena za palačinke, smutije ili jednostavno – direktno na kašičicu.
OGLAS