OGLAS
Vrijeme objave: 05.12.24 @ 09:06
OGLAS

Prema jednom američkom istraživanju, konzumacija pet porcija tamne čokolade tjedno povezana je sa smanjenim rizikom od dijabetesa tipa 2.

OGLAS

Ranije studije otkrile su da ljudi koji su jeli najmanje pet porcija tjedno bilo koje vrste čokolade, gdje je porcija jednaka standardnoj veličini jednog reda, imali 10 posto nižu stopu dijabetesa tipa 2 u poređenju s onima koji nisu nikako konzumirali čokoladu. Međutim, istraživanje provedeno na Harvard TH Chan School of Public Health u Bostonu, pokazalo je da su ljudi koji su jeli najmanje pet porcija tamne čokolade tjedno, imali 21 posto manji rizik od dijabetesa tipa 2.

Niži rizik nije utvrđen za mliječnu čokoladu. Studija je pokazala tri posto smanjen rizik od dijabetesa tipa 2 za svaku dodatnu porciju tamne čokolade. Također, testiranja, koje je objavio The BMJ, pokazala su da je povećana konzumacija mliječne, ali ne i tamne čokolade povezana s dugotrajnim debljanjem. Čokolada sadrži visoku razinu flavanola, prirodnog spoja koji se nalazi u voću i povrću i dokazano jača zdravlje srca.

OGLAS

“Povećana konzumacija tamne povezana je s manjim rizikom od dijabetesa tipa 2. Povećana konzumacija mliječne, ali ne tamne čokolade, povezana je s dugoročnim debljanjem”, navodi autor studije Qi Sun.

OGLAS
OGLAS
blaz_750x200
OGLAS
Oglasi
LM