spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Bakir Izetbegović posjetio Travnik

- Oglasi -

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović posjetio je danas Travnik, gdje se sastao sa rukovodstvom Županijske organizacije SDA Srednjobosanske županije, premijerom i ministrima u Vladi ŽSB, te predsjednicima općinskih organizacija SDA i načelnicima općina sa područja ove županije.

- Oglasi -

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj situaciji u Srednjobosanskoj županiji, te o nastavku realizacije infrastrukturnih, energetskih i razvojnih projekata. Posebna pažnja posvećena je sve učestalijim napadima na bošnjačke povratnike na prostoru entiteta RS, za koje je konstatirano da su direktna posljedica retrogradne politike vlasti tog bosanskohercegovačkog entiteta, predvođene Miloradom Dodikom. Pružena je puna podrška zahtjevima udruženja žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu, koja su od visokog predstavnika Christiana Schmidta zatražili da, u skladu s mandatom i ovlastima, donese odgovarajuće odluke kojima će se omogućiti Ustavom predviđenu proporcionalnu zastupljenost Bošnjaka i Hrvata u policijskim strukturama entiteta RS.

Na sastanku je također razgovarano o općoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Federaciji BiH, te aktivnostima koje SDA planira poduzeti s ciljem zaustavljanja započetih negativnih trendova na štetu države i bošnjačkog naroda.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE