spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

BIJELI KRUH: Dio bivših zastupnika u FBiH zaradit će 30 000 KM iako neće biti zaposleni

- Oglasi -

Od 17 zastupnika iz bivšeg saziva (2018-2022) Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji su podnijeli zahtjev za “bijeli kruh”, jedan nije ispunjavao potrebne uvjete i njegov zahtjev je odbijen, rečeno je u Zastupničkom domu FBiH.

Dodaju da zastupnik koji nije ispunio uvjete za “bijeli kruh” je Zijat Mušić.

Naknada u narednih 12 mjeseci

Pravo na “bijeli kruh” u narednih godinu dana, a riječ je o plaći koju su imali tokom mandata (od 2.700 do 3.000 KM mjesečno) imat će Zeid Mujić, Elma Đogić, Šemsudin Kavazović, Marijan Klaić, Matea Cakalin, Sanela Prašović-Gadžo, Samila Zejćirović, Boro Krišto, Asim Kamber, Ismet Osmanović, Hasan Muratović, Amer Obradović, Adis Arapović, Zijat Mušić, Husein Topčagić, Nihad Čolpa i Eldin Vrače.

– Naknada plaće nakon prestanka javne dužnosti za izabrane dužnosnike definirana je člankom 11. Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH. Naknadu plaće koju su ostvarivali dok su obavljali javnu funkciju ostvaruju u trajanju od 12 mjeseci – objasnio je ranije za Faktor Ivan Miličević, sekretar Zastupničkog doma FBiH.

S obzirom na to da je Dom naroda Parlamenta FBiH 17. siječnja konstituiran, u narednim danima se očekuje podnošenje zahtjeva za “bijel kruh” o kojima će se očitovati Administrativna komisija ovog doma.

“Naknada je totalno nemoralna”

Ramo Isak, delegat iz prošlog saziva Doma naroda FBiH, na svom Facebook profilu objavio je kako se odriče “bijelog kruha”.

– S obzirom na to da po isteku mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH svi izaslanici imaju zakonsko pravo na tzv. “bijeli kruh” u visini jednogodišnje parlamentarne plaće (više od 30 tisuća KM), smatram da je u vremenu kada imamo veliki broj nezaposlenih građana, inflaciju, niske mirovine i plaće, ovako visoka naknada nakon prestanka javne funkcije totalno nemoralna i da je prihvaćanje iste politička neodgovornost. S tim u vezi, kao bivši izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH odričem se prava na tzv. “bijeli kruh” – napisao je.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.