spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

ČOVIĆ: Ne priželjkujem intervenciju visokog predstavnika u formiranju vlasti na federalnoj razini

- Oglasi -

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako ne priželjkuje intervenciju visokog predstavnika kada je u pitanju formiranje vlasti na federalnoj razini.

– Dovoljno je bilo nametnutih rješenja i odluka. Imamo dovoljno prostora da uspostavimo izvršnu i zakonodavnu vlast na razini Federacije na osnovu izbornih rezultata – izjavio je Čović nakon sjednice stranačkog predsjedništva.

Po njegovim riječima na sutrašnjoj sjednici Dom naroda Federacije BiH bit će pokrenut proces uspostave izvršne vlasti u Federaciji.

– Ja sam uvjeren da ćemo sa sutrašnjoj sjednici konstituirati Dom naroda Federacije BiH, da ćemo za predsjednika Doma naroda ponovno imati Tomislava Martinovića, a vidjet ćemo kako će kolege Srbi i Bošnjaci popuniti Dom naroda. Očekujem imenovanje kolegija i nekih komisija, te otvaranje procedure izbora predsjednika Federacije BiH i njegovih zamjenika, odnosno izbora delegata za Dom naroda BiH – kazao je Čović.

Pored uspostave vlasti na višim razinama vlasti, Predsjedništvo HDZ-a BiH razmatralo je danas proces provedbe izbornih rezultata na županijskoj razini.

Čović je najavio da će HDZ BiH sudjelovati u formiranju vlasti u šest županija, te da će od tih šest imenovanje nove vlade do kraja ovoga mjeseca biti okončano u Posavskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji.

Što se tiče imena ministara i predsjednika županijskih vlada, Čović je najavio da će biti osvježenja, te je dodao kako se imenima ne bavi vrh stranke već su te odluke prepuštene županijskoj razini.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.