viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.11.22 @ 23:20

U Širokom Brijegu danas je održan nastavk konstituirajuće sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke na kojoj su se birali izaslanici u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Tri zastupnika iz HDZ-a 1990, čini se, nisu se držala stranačkoga dogovora nego su dali glas kandidatima i listama HDZ-a BiH s obzirom na to da su liste HDZ-a BiH osvojile 21 glas od ukupno 22 koliko ih je u hrvatskom klubu. Ova skupština ima 23 zastupnika, a Miroslav Mitrović iz HDZ-a BiH jedini u srpskom klubu. HDZ1990 u ovoj županiji ima 4 zastupnika, a lista te stranke dobila je 1 glas – onaj Antonije Banožić koja je glasovala sama za sebe.

Oglas

“HDZ1990 je u Skupštini ŽZH imao svoju listu za Dom naroda. Naši su zastupnici imali jasnu Odluku stranke o nupitnoj potpori liste HDZ-a 1990. Broj glasova koji je dobila naša lista jasno govori šta se zapravo dogodilo. O daljnjoj političkoj sudbini zastupnika koji nisu poštovali Odluku stranke jasne su odredbe Statuta, ali pričekajmo da tijela stranke, u narednih dan do dva, tu činjenicu i konstatiraju”, rekao je za Bild.ba predsjednik HDZ-1990 Ilija Cvitanović.

Oglasi
LM