spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

Cvitanović o današnjim pregovorima: U jednom trenutku je izgledalo kako smo blizu dogovora

- Oglasi -
- Oglasi -

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990, se obratio novinarima ispred zgrade institucija Europske unije u Bosni Hercegovini, a tvrdi da odbija svaku mogućnost smanjivanja ovlasti Doma naroda ali je istaknuo kako se u jednom trenutku bilo blizu dogovora.

Cvitanović je optužio Stranku Demokratske Akcije da kroz svođenje Doma naroda u FBiH na razinu Vijeća naroda RS-a, želi od FBiH stvoriti Republiku Srpsku bošnjačkog naroda. “Ono što ruši Bosnu i Hercegovinu je poruka i vrlo jasno ću reći, danas iz SDA, o Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, da ga dovedu na razinu Vijeća naroda Republike Srpske i da naprave u Federaciji, Republiku Srpsku bošnjačkog naroda.”, izjavio je Cvitanović.

- Oglasi -

On ističe kako se došlo sa zadatkom rješavanja presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i da su spremni razgovarati o svim temama, da su našli rješenje kako da se odblokiraju procesi u Federaciji BiH i kako svaki konstitutvni narod bira svog predstavnika u Predsjedništvo BiH koji nije po njihovoj mjeri, ali da ne postoji partner u Hrvata koji bi pristao da se dira u Dom naroda. “U jednom trenutku je izgledalo kako smo mi blizu dogovora i ja ostavljam mogućnost da će i sutra doći do dogovora jer su se modeli različiti kroz dan mijenjali ako sutra budemo na tragu onog što smo relativno korektno usaglasili postoji moućnost da se proces završi. Naša ruka, naš dolazak je siguran i mi ćemo dati trud maksimalan da dođemo do dogovora”, poručio je predsjednik HDZ 1990. Cvitanović je rekao kako traži da se poštuje struktura FBiH kako je definirano u Washingtonu i Daytonu

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE