viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.11.22 @ 07:51

Povodom glasovanja tri zastupnika HDZ 1990 u Zapadnohercegovačkoj županiji za kandidate HDZ-a BiH, što pojedini analitičari ocjenjuju kao slučaj političke trgovine komentar je dao član Predsjendištva HDZ1990 Jozo Ćosić, ujedno predsjednik Županijskog odbora HDZ 1990 Hercegbosanske županiji:

HDZ 1990 i naši zastupnici ne trebaju svoje hrvatstvo dokazivati Draganu Čoviću. Mi smo odgovorna politička stranka i naši zastupnici znaju braniti hrvatsku poziciju sami. U tom kontekstu, a potaknut događanjima u Zapadnohercegovačkoj županiji gdje je HDZ BiH kupio tri zastupnika Devedesetke, tražiti ću na sljedećoj sjednici Predsjedništva izlazak Devedesetke iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS)“, izjavio je, prenosi centralna.ba.

OGLAS

Ovakva izjava čelnog čovjeka Devedesetke u Hercegbosanskoj županiji ne čudi s obzirom da je ova županijska organizacija uvijek bila rezervirana prema suradnji s HDZ-om BiH i članstvu u HNS-u. Hercegovačka struja unutar ove stranke je do sada odnosila prevagu u korist HNS-a, ali sada je HDZ 1990 u Hercegbosanskoj županiji toliko ojačao da može presuditi u konačnom razlazu s HNS-om.

OGLAS
Oglasi
LM