viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.11.22 @ 08:32

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je jučer u Istočnom Sarajevu da u njegovoj političkoj suradnji sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem nema ništa skriveno, te da obojica rade u skladu s Ustavom BiH i na bazi zajedničkih interesa oba naroda koja legitimno i legalno predstavljaju.

– Posrijedi su zajednički realni interesi. Gospodin Čović je legalni i legitimni politički predstavnik hrvatskog naroda u BiH i ja to poštujem. Onako kako Čović izražava volju hrvatskog, tako i ja izražavam i provodim političku volju srpskog naroda u BiH, kao i SNSD-a”, rekao je Dodik. Za subotu je, kako prenosi RTRS, najavio i sastanak s HDZ-om u Mostaru.

Oglas

Dodik je poručio da su i on i Čović spremni surađivati i s drugima u FBiH, odnosno s onima koji kod Bošnjaka, muslimana, odražavaju većinsku volju, naravno ako oni to žele.

– Tu nema ništa skriveno, bez obzira na to što postoje špekulacije. Mislim da ni mene ni Čovića ne privlači ništa osim povjerenja koje smo stekli u međusobnim dogovorima i održavanju tih dogovora u složenim okolnostima koje smo prošli tijekom proteklih desetljeća našeg zajedničkog političkog rada – naveo je lider SNSD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, ima tu i razlika, i to se i ne spori, tim prije jer je HDZ za članstvo u NATO, a SNSD nije, ali se zbog toga ne sukobljavaju svaki dan.

– To pitanje ne stavljamo u naše agende i ne rješavamo ga, tražimo odgovore na neka druga važna pitanja od zajedničkog interesa. Statusno pitanje hrvatskog naroda jeste veoma ugroženo u BiH, njih muslimani preglasavaju na svim mjestima, i sada su ponovo izabrali Komšića za svoga muslimanskog, a ne hrvatskog člana Predsjedništva BiH, što se i moglo vidjeti u njegovom inauguralnom govoru – podsjeća Dodik.

Naglasio je da to ne prihvaća iz principa, a HDZ ne prihvaća iz suštine.

Dodik je rekao da je njegov i Čovićev odnos prema Ustavu BiH jasan, a to što su očuvali zajedničko političko djelovanje nije usmjereno protiv muslimana u BiH, nego isključivo u korist institucija u BiH.

Oglasi
LM