viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.01.23 @ 12:37

Središnja Bosna, kao i ostatak države, nakon općih izbora u listopadu još uvijek čeka na formiranje županijske vlasti.

Nju bi, prema najavama, trebali formirati HDZ BiH i SDA, a koordinator ministara HDZ-a u Vladi ŽSB-a i županijski ministar prosvjete, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić izjavio je kako su pregovori u tijeku.

OGLAS

“Čeka se rasplet situacije na višim razinama. Kad se stvore koalicije na federalnoj i državnoj razini okončat će se i proces u županiji. Razumijem što radi SDA, taktičke poteze da poprave ukupnu poziciju u državi i FBiH. Ono što je realno jeste da je u ovoj županiji nemoguće formirati Vladu bez HDZ-a BiH. Vlada normalno funkcionira, mi radimo i sve činimo da život ide dalje”, rekao je Domić.

OGLAS

Prema njegovim riječima, pozicija ministra iz reda srpskog naroda neće biti kamen spoticanja u razgovorima sadašnjih i budućih koalicijskih partnera.

OGLAS

“To su već spinovi određenih krugova koji nemaju čak veze ni sa SDA. Netko pokušava napraviti problem između HDZ-a i SDA. Niz ciklusa to nije bio problem, ministra iz reda srpskog naroda predlagao je HDZ uz suglasnost SDA. Vjerojatno ista formulacija ide i dalje. A sad što bi netko želio da ova Vlada bude četverostranačka ili peterostranačka ja to razumijem. Ovdje HDZ i SDA imaju kapacitet da zajedno formiraju vlast i ne vjerujem da će to biti da tako kažem kamen spoticanja. Mudro kao i dosad ćemo to na obostrano zadovoljstvo riješiti i Vlada će funkcionirati još i bolje u narednom razdoblju”, ocijenio je Domić nakon današnje sjednice županijske vlade u Travniku.

Oglasi
LM