spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
13 °

HDZ-u BiH ipak četiri mandata u Zastupničkom domu PS BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Iako se ranije javljalo kako bi HDZ BiH trebao imati pet zastupnika u državnom parlamentu nakon što je SIP objavio jučerašnje rezultate vidljivo je kako će ova stranka imati četiri zastupnika što je pad za jednog u odnosu na aktualni saziv. To također govori da i Vitežanka Marina Pendeš, suprotno od ranijih najava neće položiti prisegu kao izabrani zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te ostaje vidjeti hoće li nastaviti politički put kao izaslanica u Domu naroda ili će se pak vratiti u izvršnu vlast.

SDA će imati osam zastupnika, a to su Šemsudin Mehmedović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Midhat Čaušević, Amor Mašović , Šemsudin Dedić i Šerif Špago. S kompenzacijske liste ulazi Safet Kešo.

- Oglasi -

HDZ i partneri (HSS, HSP, HKDU, HSPAS, HDU, HSPHB, HRAST) će imati svoja četiri zastupnika, a to su Darijana Filipović, Marinko Čavara, Predrag Kožul i Slavko Matić (kompenzacijska lista).

- Oglasi -

SDP će u sljedeće četiri godine imati pet ruku u državnom parlamentu. To su Jasmin Imamović, Zukan Helez, Saša Magazinović, Albin Muslić I Rejhana Dervišević.

DF će se morati zadovoljiti s tri zastupnika, a to su Zlatan Begić, Vlatko Glavaš i Milan Dunović (kompenzacijska lista).

Narod i pravda (NiP) će prvi put u državnom parlamentu imati svoje zastupnike, ako ne računamo Denisa Zvizdića koji je bio SDA-ovac kada je na početku prošlog mandata kročio u Zastupnički dom. Ova stranka će sada imati tri mjesta, a popunit će ih Denis Zvizdić, Nihad Omerović (kompenzacijska lista) i Mia Karamehić-Abazović (kompenzacijska lista).

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.