spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
-4 ° C
-4 °
-4 °
98 %
0.2kmh
75 %
Pon
5 °
Uto
3 °
Sri
6 °
Čet
5 °
Pet
-0 °

HDZ1900 i HNP odbili formirati klub zastupnika sa HDZ BiH

- Oglasi -

Predsjednik HNP-a i premijer Hercegbosanske županije Ivan Vukadin jučer je HMS-u izjavio kako će ove dvije stranke, koji čine zasebnu koaliciju, podržati HDZ BiH kako na federalnoj tako i državnoj razini, gdje očekuju da će njihov kandidat predsjednik “Devedesetke” Ilija Cvitanović biti izabran u Dom naroda Parlamenta BiH, ali da neće tražiti pozicije u izvršnoj vlasti.

Međutim, iz vrha Vukadinovog HNP-a i Devedesetke saznajemo da se radi o podvali koju je premijer Hercegbosanske županije spremio predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću, kao odgovor na Čovićevu konstataciju da je „realna i jedina opcija velika hrvatska koalicija između HDZ-a BiH, Devedesetke i Pomaka“ za uspostavu vlasti u Hercegbosanskoj županiji. Naglasivši u svojoj izjavi „da su HNP i HDZ 1990 kao koalicija svojim djelovanjem unutar HNS-a pokazali da su spremni sudjelovati u svakom konstruktivnom modelu koji omogućava poštivanje volje birača i rad za dobro hrvatskog naroda te da su poštovali i Deklaracije HNS-a“, Vukadin je zapravo prozvao šefa HDZ-a zbog, kako navode iz Devedesetke maćehinskog odnosa prema drugoj i trećoj stranci po snazi u Hrvatskom narodnom saboru koje nisu pozvane niti na jedan službeni sastanak vezano za uspostavu vlasti na državnoj i razini Federacije BiH.

Kako navode iz Devedesetke, Čoviću je glavni pik Hercegbosanska županija kao jedina županija u kojoj hrvatska opozicija suvereno vlada, dok se u drugim županijama prema opoziciji odnosi tako što im otima zastupnike. Da od suradnje HDZ-a BiH s jedne strane i bloka HDZ 1990 – HNP zasada nema ništa dokazuje i odgovor predsjednika Kluba zastupnika HDZ 1990 – HNP Stipe Tokića upućen predsjedniku Kluba HDZ BiH – HNS u Parlamentu FBiH. Naime, iz Kluba zastupnika HDZ-a Bosne i Hercegovine zastupnike HDZ1990 i HNP-a su pozvali ns sjednicu Kluba HDZ-a BiH iako navedni imaju vlastiti Klub.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.