spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Igor Stojanović (SDP) će biti kandidat za potpredsjednika Federacije BiH iz srpskog naroda

- Oglasi -

Središnje izborno povjerenstvoa je ranije potvrdilo kandidature Refika Lende (SDA) i Lidije Bradare (HDZ) za predsjednika i potpredsjednika BiH, a uskoro bi na ovjeru trebali dobiti i kandidaturu Igora Stojanovića (SDP).

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda 17. siječnja predloženi su kandidati klubova Bošnjaka i Hrvata, čije je kandidature ovjerio SIP. No, unutar srpskog kluba, u kojem je i omjer stranačke zastupljenosti izbalansiraniji, u tom trenutku nije postojao dogovor.

Rok za predlaganje kandidata istječe krajem mjeseca. Klub Srba je odlučio da SDP ima kandidata za potpredsjednika iz srpskog naroda pa je županijski odbor ove stranke donio odluku da to bude Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini Sarajevske županije i izaslanik u Domu naroda FBiH.

Prijedlog će biti dalje upućen u proceduru. Potrebno je da kandidature bude ovjerena i u SIP-u, zatim da Parlament FBiH potvrdi imenovanje predsjednika i potpredsjednika entiteta.

Naredna sjednica Doma naroda će biti održana u petak, 27. siječnja, ali još nije utvrđen dnevni red. Zastupnički dom bi nakon toga trebao potvrditi imena, no kolegij još nije razmatrao datum sjednice.

Igor Stojanović je nakon prošlogodišnjih izbora ponovno izabran u Skupštinu Sarajevske županije odakle je delegiran u Parlament FBiH. On je i predsjednik Kluba Srba u Domu naroda. Ranije je bio vijećnik u Općini Centar i Gradskom vijeću Sarajevo. Magistar je ljudskih prava i demokratije u jugoistočnoj Europi.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.