spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Iz Tekuće pričuve Vlada FBiH izdvojila 450.000 KM, dio i za Središnju Bosnu

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada FBiH je, realizirajući inicijative prihvaćene na prošloj sjednici, danas donijela tri odluke o izdvajanju sredstava iz tekuće pričuve FBiH za 2022. godinu.

Tako je iznos od 50.000 KM izdvojen za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini. Ova sredstva odobrena su u svrhu osiguranja kontinuiranog rada Međureligijskog vijeća u BiH, odnosno izvršavanja obaveze utvrđene člankom 4. Protokola o suradnji između Vlade FBiH i Međureligijskog vijeća u BiH od 3.2.2011. godine.

- Oglasi -

Za Medžlis Islamske zajednice Gradačac za održavanje i rekonstrukciju džamija / kulturno-povijesnih spomenika, i to džamije Husein-kapetana Gradaščevića i najstarije džamije u Svircu, izdvojeno je 200.000 KM.

- Oglasi -

Također, 200.000 KM izdvojeno je i za Caritas Vrhbosanske nadbiskupije za financijsku podršku u dovršetku izgradnje Caritasova doma za starije i nemoćne „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“ i dječjeg vrtića „Sv. obitelj“ Kiseljak.

Za realizaciju ovih odluka zaduženi su Federalno ministarstvo financija i Generalni sekretarijat Vlade FBiH, svako u okviru svojih nadležnosti.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.