viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.01.23 @ 07:45

Završen je sastanak lidera stranaka “Osmorke” koji se danas održao u Zenici. Medijima se prvi obratio Fuad Kasumović, koji je kazao da je sastanak prošao u opuštajućoj atmosferi, a medijima je poručio da “daju Dodiku hranu”, prenosi N1.

“Ovo je bio radni sastanak Osmorke u Zenici, ovo nije prvi sastanak. Dogovorili smo se da idemo u implementaciju izbora, završavamo ovo s tim da u međuvremenu trebamo izvršiti dodatne konsultacije sa partnerima u BiH. Ja sam za ovu priču od prvog dana i ostajemo svi. Bilo je baš opuštajuće druženje, razgovori i dogovori. Neke nekorektne stvari su se dogodile mimo Osmorke u posljednje vrijeme pa je to najveća tema bila. Mislim da je svađe i narodski da kažem “belaja” dosta“, kazao je Kasumović.

OGLAS

Na pitanje vjeruje da će doći do opstrukcija od Milorada Dodika, Kasumović je kazao:

OGLAS

“Što se tiče Dodika, ja sam s njim dugo radio, a njemu treba hrana. Vi ste mediji koji mu daju hranu, da izvinite, mu dajete to. Objavljujete kada ode u wc, jednostavno ne treba ulaziti u to. Ova država mora imati svoje pravosuđe, svatko tko ne poštuje zakone i ustavne sudove treba biti odgovoran za to. Trebamo imati sposobne i hrabre tužitelje“.

OGLAS

Na ponovljeni upit novinarke N1 televizije misli li da je Dodik bezopasan po državu, Kasumović je odgovorio:

“Kad bi ova država ovisila od Dodika, nje ne bi davno bilo. Nit je kada ovisila, niti će ovisiti. On može samo praviti probleme, takve su nam godinama pravili mnogi. Ako je Dodik osvojio tamo sve, prije toga mu je SDA bezrazložno dala četiri mandata, s kim drugo razgovarati? U ovoj državi je takav Ustav, da u Vijeću ministara trebaju biti tri Bošnjaka, tri Hrvata i tri Srbina, nisam ga ja pravio, ali da budem najiskreniji: Međunarodna zajednica ovdje 30 godina pravi organizirani kaos i nitko drugi, nitko treći“, kazao je Kasumović./

Oglasi
LM