viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.01.23 @ 20:35

Predstavnici stranaka koje čine koaliciju na državnoj razini razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu o raspodjeli pozicija u državnim institucijama nakon što su dogovorili pozicije u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Kako je novinarima nakon sastanka kazao predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković koji je predložen za državnog ministra vanjskih poslova BiH, u pitanju je prirodan proces o kojem su razgovarali u dobroj i konstruktivnoj atmosferi.

,,Razgovarali smo o ključnim pozicijama u sustavu njih oko 18 u kojima su istekli mandati čelnim ljudima. U pet od šest institucija u sektoru sigurnosti na čelu su ljudi čiji su mandati davno istekli. Oni su odgovorni više svojim političkim šefovima nego institucijama BiH što oslikava potrebu da se ova stvar brzo rješava”, dodao je Konaković.

Oglas

On tvrdi da su se danas dogovorili da odmah po okončanju formiranja Vijeća ministara BiH, što se, kaže, očekuje u posljednjim danima siječnja kada bi trebala biti sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, krenuti u brzu implementaciju i na čelo institucija dovesti stručne ljude.

Na sastanku su bili još i predsjednik Naše stranke Edin Forto koji je kandidat za ministra prometa i komunikacija, a u ime Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) predsjedateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i kandidat za ministra financija i trezora Zoran Tegeltija kao i Nenad Nešić lider Demokratskog narodnog saveza (DNS) i kandidat za ministra sigurnosti BiH. U ime Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na sastanku je bila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, a u ime Socijaldemokratske partije (SDP) na susretu su bili Elvir Karajbić i Nerin Dizdar, prenosi rtv-hb.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dogovoru koalicijskih partnera Zukan Helez (SDP) trebao bi biti ministar obrane, Staša Košarac (SNSD) ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza (HDZ) ministar pravde, Dubravka Bošnjak (HDZ) ministrica civilnih poslova i Sevlid Hurtić kao prijedlog Pokreta za državu iz Republike Srpske ministar za ljudska prava i izbjeglice.

Oglasi
LM