viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.01.23 @ 22:50

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PFBIH zaključena je rasprava o Proračunu Federacije BiH a zahvaljujući inicijativi odnosno amandmanima zastupnice HDZ-a BiH/HNS-a Lidije Bradara, općine Kiseljak i Novi Travnik trebale bi dobiti dodatnih dva milijuna KM. Naime, sjednica će biti nastavljena sutr u 11 sati i na njoj se, nakon izjašnjenja Vlade o dostavljenim amandmanima, njih preko 120, očekuje glasanje Doma.
Riječ je o dva od ukupno amandmana 50 amandmana koje je zajednički podržala nova koalicija odnosno klubovi HNS-a,SDP-a, NIP-A (SPU), Naše strnke, NES-a, Stranke za BIH, PDA, BHI Fuad Kasumović i POMAK-a (Pokret za modernu Krajinu).

Bradara je u suradnji sa spomenutim lokalnim zajednicima izborila da se u paket amandmana na Proračun uvrste dodatna sredstva sa razine Federacije za projekte izgradnje srednje škole Novi Travnik odnosno nove zgrade Doma zdravlja u Kiseljaku.

OGLAS

Naime, u tijeku je izgradnje školske zgrade u Novom Travnu sa čijom izgradnjom se započelo još 2014 godine i do sada su uložena sredstva u iznosu od 1.500.000,00 KM.

OGLAS

Za izgradnju škole potrebna su još dodatna sredstva u iznosu od četiri milijuna KM kako bi se škola stavila u funkciju i osigurali uvjeti za djecu Novog Travnika odnosno za kvalitetnije obrazovanje.
U zgradi škole pored učenika Srednje škole svoje obrazovanje će imati i učenici Osnovne i Srednje glazbene škole.

OGLAS

Kada je Kiseljak u pitanju, nešto više od dva milijuna KM potrebno je za dovršetak izgradnje nove zgrade Doma zdravlja. Izgradnja ove višemilijunske investicije počela je 2019. godine i radovi se privode kraju. Zahvaljujući ovoj novoj financijskoj injekciji, financijska konstrukcija će biti skoro završena i Općina Kiseljak će imati prostora posvetiti se novim najavljenim investicijama.

Podsjećamo, Proračun prema prijedlogu Vlade Federacije BiH, iznosi 6,7 milijardi KM i za 20, 1 posto, odnosno nešto više od 1,1 milijardu KM je veći od prošlogodišnjeg. Prijedlog Proračuna F BiH za 2023. godinu u parlamentarnu proceduru upućen je zadnjeg radnog dana prošle godine, po žurnoj proceduri. Obrazlažući ga pred zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, ministrica financija Jelka Milićević naglasila je kako je on iako rekordan realan i održiv.

Prijedlog Proračuna F BiH naći će se i pred izaslanicima Doma naroda Parlamenta F BiH koji zasjeda u petak. Podrška u oba doma, omogućuje nastavak financijskih tokova, investicija i ulaganja u F BiH, nastavak kontinuiteta isplata, ali i brojna povećanja davanja te veće mirovine i plaće.

Oglasi
LM