spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.5 ° C
19.5 °
19.5 °
76 %
2.4kmh
93 %
Sub
20 °
Ned
21 °
Pon
19 °
Uto
19 °
Sri
22 °

Ministar Bevanda pozdravio usvajanje Globalnog fiskalnog okvira

- Oglasi -
- Oglasi -

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izrazio je zadovoljstvo nakon što je danas na njegov prijedlog na sjednici  Fiskalnog vijeća BiH usvojen Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH za razdoblje 2022-2024 godine.

„Usvajanjem Globalnog okvira fiskalne bilance i politika u BiH stvoreni su preduvjeti da se kreira i predloži proračun institucija BiH za ovu godinu. Fiskalno vijeće utvrdilo je u ovom dokumentu da će okvir proračuna institucija Bosne i Hercegovine za 2022. godinu biti povećan za 46,5 milijuna KM i iznosit će 1.073.600.000 KM. Izdvajanje prihoda od neizravnih poreza za razinu BiH bit će 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi“, kazao je ministar Bevanda.

- Oglasi -

On je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH sada ima pravni temelj da kreira proračun institucija BiH i dostavi ga Vijeću ministara, a kasnije i ustavnom predlagaču Predsjedništvu BiH koje upućuje ovaj dokument u parlamentarnu proceduru.

- Oglasi -

„Ministarstvo financija i trezora BiH svoj posao obavljat će i dalje sukladno Ustavu i zakonima i neće biti dio politikanstva i dnevno-političkih previranja. U vremenu koje je pred nama ponudit ćemo najbolji mogući dokument za financiranje institucija BiH i provođenje reformi“, zaključio je ministar Bevanda.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE