viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.01.23 @ 07:48

Nakon sastanka Osmorke u Zenici medijima se obratio Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

Kazao je da je riječ o dugotrajnom sastanku s brojnim temama.

OGLAS

– Znate da smo potpisali sporazum o principima i načelima formiranja vlasti na državnoj razini, ali i s drugim partnerima na federalnoj razini. U međuvremenu dogodile su se neke stvari, za koje smatramo da odudaraju od ambijenta kojeg smo imali nakon potpisivanja sporazuma. Smatramo kako prije nastavaka davanja kandidata za Vijeće ministara, s potpisnicima sporazuma trebamo obaviti još jedan sastanak u cilju popravljanja ambijenta popravljanja realizacije sporazuma, načela i principa iz sporazuma. Sastanke ćemo realizirati u najkraćem mogućem roku, kako bi se ispoštovali svi oni zadani rokovi, kako bi se nastavilo dalje konstituranje Vijeća ministara, jer znate da je imenovan mandatar, samim time rokovi teku – istakao je Nikšić, kako prenosi Avaz.

OGLAS

Smatra da je dogovor stabilan.

OGLAS

Dogovor nije upitan, potpisali smo sporazum, upitni su neki potezi, krše li sporazum ili ne. Odnosno hoćemo li imati nove sukobe i tenzije, a kada smo krenuli u to rekli samo da želimo stvarati novi ambijent, da donosimo odluke od kojih će građani imati koristi, a nikako se prepucavati međusobno na temama od kojih nitko nema nikakve koristi. Danas na Vijeću naroda nije prošao ovaj zakon o državnoj imovini u NS RS, pet delegata je pokrenulo pitanje ocjene ustavnosti tog zakona – kazao je.

Kaže da je to način na kojim se može boriti protiv takvog djelovanja.

– Ne mislim da od toga kako se mi dokazujemo da smo patriote, više pljujemo jedne druge, ne mislim da će itko imati koristi. Idemo se boriti kroz institucije za svoje stavove, vladavinu prava, za Ustav BiH. Vrlo precizno sam istakao, da ćemo prolongirati dostavljanje imena da bismo obavili još jedan krug konsultacija, a nije sporno da su sve političke stranke provele određene procedure o određivanju imena.

Istaknuo je da je Osmorka vrlo stabilna.

– Osmorka je vrlo stabilna, a razgovarali smo o rješenjima, a ne sukobima, problemima i razlazu. Naravno da svaka stranka Osmorke ima pravo zadržavanje svog političkog subjektiviteta, statusa. SDP je najjača politička stranka unutar Osmorke, ali nam ne pada na pamet da bilo kome diktiramo nekakve uvjete, ucjenjujemo, discipliniramo. Svatko od nas će sagledati stanje i jel spreman ići i u kojem pravcu – poručio je te dodao:

– Imali smo dosadašnju ekipu koja je jako dorasla, zato i jesmo prva zemlja po korupciji, da budemo drugi po broju u dijaspori u odnosu na broj stanovnika, uspjeli su osigurati da budemo članica NATO-a, a mi nešto kao odustajemo, uspjeli su osigurati da ide državna imovina. Dakle, med i mlijeko je teklo, i sada mi to poremetimo na neki način. Naravno da se mi ne ponašamo kao oni, i ja neću tražiti alibi na bilo koji način, mi smo i danas njima krivi za nešto što je bilo prije deset godina.

Oglasi
LM