viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.01.23 @ 12:03

Novi partneri na najvišoj razini vlasti (Osmorka, SNSD i HDZ) na sastanku u Istočnom Sarajevu okvirno su dogovorili raspodjelu ravnateljskih pozicija u državnim agencijama no proces nije završen do kraja jer je veliki broj pozicija na stolu, piše klix.ba.

Sastanak u Istočnom Sarajevu o raspodjeli pozicija je dogovoren prošli tjedan.  Plan je, kako klix saznaje, da se do prve sjednice Vijeća ministara BiH raspodjele sve pozicije, a da se na prvoj sjednici novog saziva postave novi kadrovi. Ono što je načelno dogovoreno jeste kako će Osmorka dobiti ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela (DKPT), dok će SIPA i Služba za poslove sa strancima pripasti SNSD-u, a Granična policija HDZ-u. Kako Klix.ba saznaje, sve stranke imaju svoje favorite za čelne pozicije policijsko-sigurnosnih agencija.

OGLAS

Tako bi novi ravnatelj OSA-e, umjesto Osmana Mehmedagića, trebao biti Erduan Kafedžić, aktualni šef Ureda za borbu protiv korupcije u Sarajevskoj županiji. U ravnateljsku fotelju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, umjesto Mirsada Vilića, bi trebao sjesti Nusret Selimović, trenutni komesar sarajevske policije.  SIPA-u će nastaviti voditi Darko Ćulum, kojem nije ni istekao mandat, dok je favorit za Službu za poslove sa strancima Žarko Laketa, aktualni savjetnik državnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca i plan je da on zamijeni Slobodana Ujića. Novi ravnatelj Granične policije BiH bi trebao biti Mirko Kuprešaković umjesto Zorana Galića kojem je, također, istekao mandat. Što se tiče policijskih agencija, treba istaći kako je raniji dogovor Osmorke i HDZ-a kako će ravnateljska pozicija u Federalnoj upravi policije (FUP) pripasti nekome iz reda Hrvata, a i dalje je kandidat Svevlad Hoffmann.

OGLAS

Oglasi
LM