spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Novoimenovana predsjedateljica Vijeća ministara BiH Krišto sastala se u Davosu s Lajčákom

- Oglasi -

Novoimenovana predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto u Davosu sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu (World Economic Forum – WEF), prilikom kojega je održala radni sastanak s Miroslavom Lajčákom, posebnim predstavnikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine te druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Dužnosnici su na marginama foruma održali radni susret te su razgovarali o europskom putu Bosne i Hercegovine, predstojećim reformama i političkim prilikama nakon općih izbora održanih u listopadu 2022. godine. Posebno su istaknuli dobivanje statusa kandidata i očekivane procese koji će osigurati potrebne iskorake na unutarnjem i vanjskopolitičkom planu. Ti će procesi, istaknula je Krišto, biti vođeni sukladno potpisanim smjernicama i načelima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022. – 2026. godine, naglasivši pri tome potrebu žurne izmjene izbornog zakonodavstva i druge nužne reforme.

Predsjedateljica Krišto je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Bosni i Hercegovini dodijeljen status kandidata za Europsku uniju, koji dolazi kao prvi značajan iskorak na putu prema EU-u nakon podnošenja zahtjeva za članstvo 2016. godine. Kazala je kako ovaj iskorak doprinosi ne samo Bosni i Hercegovini već i regiji u cjelini.

Također, Krišto je naglasila i pozitivnu dinamiku u procesu uspostave vlasti nakon općih izbora, ističući predanost reformama kojima će se osigurati maksimalna stabilizacija, socioekonomski napredak te ostvarenje vanjskopolitičkih prioriteta.

Na koncu, Krišto je istaknula zahvalnost posebnom predstavniku Europske unije Miroslavu Lajčáku na njegovom dugogodišnjem snažnom doprinosu europskoj perspektivi i putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.