spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

OČEVIM STOPAMA Berina Fejzić jedini kandidat za Hrvatski klub federalnog Doma naroda iz Goraždanske županije

- Oglasi -

Berina Fejzić, kćerka Edima Fejzića koji se proglasio Hrvatom i tako,u dva navrata (samo)izabrao, po protuustavnim izbornim pravilima, u Hrvatski klub Federalnog doma nastavit će očevim stopama. Nakon što je izabrana bošnjačkim glasovima u Skupštinu Bosanskopodrinjske županije Goražde Berina je danas poslala na ovjeru svoju kandidaturu za izaslanicu u Klubu Hrvata Federalnog doma naroda, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kakako nema drugih kandidata za Hrvatski klub iz BPŽ, ukoliko SIP ovjeri njezinu kandidaturu, Berina će se samoizabrati u Dom naroda. Ona, naravno neće tamo predstavljati Hrvate, jer je oni nisu mogli ni izabrati, buduću u toj županiji, prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013. živi svega 23 Hrvata. Inače, njezin otac osuđen je zbog podmićivanja birača zahvaljujući čemu je izabran u skupštinu Goraždanske županije u prethodnom mandatu, a potom i u Hrvatski klub federalnog Doma naroda.

Izbor Berine Fejzić u Hrvatski klub Federalnog doma naroda najilustrativniji je primjer da visoki predstavnik Christian Schmidt nije izmijenio Izborni zakon prema presudi u predmetu Ljubić koji nalaže da izaslanici u nacionalnim klubovima Doma naroda parlamenta fBiH trebaju biti izabrani od onog naroda kojeg, po Ustavu trebaju predstavljati u određenom nacionalnom klubu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.