viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.11.22 @ 07:54

Berina Fejzić, kćerka Edima Fejzića koji se proglasio Hrvatom i tako,u dva navrata (samo)izabrao, po protuustavnim izbornim pravilima, u Hrvatski klub Federalnog doma nastavit će očevim stopama. Nakon što je izabrana bošnjačkim glasovima u Skupštinu Bosanskopodrinjske županije Goražde Berina je danas poslala na ovjeru svoju kandidaturu za izaslanicu u Klubu Hrvata Federalnog doma naroda, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kakako nema drugih kandidata za Hrvatski klub iz BPŽ, ukoliko SIP ovjeri njezinu kandidaturu, Berina će se samoizabrati u Dom naroda. Ona, naravno neće tamo predstavljati Hrvate, jer je oni nisu mogli ni izabrati, buduću u toj županiji, prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013. živi svega 23 Hrvata. Inače, njezin otac osuđen je zbog podmićivanja birača zahvaljujući čemu je izabran u skupštinu Goraždanske županije u prethodnom mandatu, a potom i u Hrvatski klub federalnog Doma naroda.

OGLAS

Izbor Berine Fejzić u Hrvatski klub Federalnog doma naroda najilustrativniji je primjer da visoki predstavnik Christian Schmidt nije izmijenio Izborni zakon prema presudi u predmetu Ljubić koji nalaže da izaslanici u nacionalnim klubovima Doma naroda parlamenta fBiH trebaju biti izabrani od onog naroda kojeg, po Ustavu trebaju predstavljati u određenom nacionalnom klubu.

OGLAS
Oglasi
LM