viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.04.22 @ 13:46

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru da Hrvatska prati političku situaciju u BiH, apeliravši pritom da se ne prolongira politička kriza u BiH, da institucije dobro funkcioniraju, a da su svi narodi i građani legitimno zastupljeni.

,,To govorimo kao zemlja koja želi da se odnosi relaksiraju, a da se obnavljaju savezništva i partnerstva. Posebno apeliram na lidere bošnjačkih i hrvatskih političkih stranaka u FBiH da ulože dodatne napore, da obnove povjerenje, savezništvo i partnerstvo kako bi postigli dogovor o izmjenama Izbornog zakona. Kuća se gradi od temelja, a u demokraciji temelji su način na koji smo zastupljeni”, kazao je Plenković.

OGLAS

Dodao je kako je koncept konstitutivnih naroda prepoznat u Strateškom kompasu kojega je usvojila EU, dokumentu koji govori o sigurnosnim i političkim izazovima za cijeli kontinent idućih deset godina.

OGLAS

Naglasio je i to da je Hrvatska pokrenula inicijativu za raspravu o BiH u Europskom vijeću, navodeći kako Hrvatska to radi kao prijatelj BiH.

OGLAS

,,Želimo pomoći u prevladavanju teškoća, kako bi Hrvati bili legitimno zastupljeni, ali i kako bi Bosna i Hercegovina što prije dobila kandidatski status u EU”, zaključio je Plenković, piše FENA.

Oglasi
LM