spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
97 %
2.1kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
21 °
Sri
19 °
Čet
20 °
Pet
15 °

Plenković na sajmu gospodarstva: Poseban apel uputio bošnjačkim i hrvatskim političkim liderima

- Oglasi -
- Oglasi -

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru da Hrvatska prati političku situaciju u BiH, apeliravši pritom da se ne prolongira politička kriza u BiH, da institucije dobro funkcioniraju, a da su svi narodi i građani legitimno zastupljeni.

,,To govorimo kao zemlja koja želi da se odnosi relaksiraju, a da se obnavljaju savezništva i partnerstva. Posebno apeliram na lidere bošnjačkih i hrvatskih političkih stranaka u FBiH da ulože dodatne napore, da obnove povjerenje, savezništvo i partnerstvo kako bi postigli dogovor o izmjenama Izbornog zakona. Kuća se gradi od temelja, a u demokraciji temelji su način na koji smo zastupljeni”, kazao je Plenković.

- Oglasi -

Dodao je kako je koncept konstitutivnih naroda prepoznat u Strateškom kompasu kojega je usvojila EU, dokumentu koji govori o sigurnosnim i političkim izazovima za cijeli kontinent idućih deset godina.

- Oglasi -

Naglasio je i to da je Hrvatska pokrenula inicijativu za raspravu o BiH u Europskom vijeću, navodeći kako Hrvatska to radi kao prijatelj BiH.

,,Želimo pomoći u prevladavanju teškoća, kako bi Hrvati bili legitimno zastupljeni, ali i kako bi Bosna i Hercegovina što prije dobila kandidatski status u EU”, zaključio je Plenković, piše FENA.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.