spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
98 %
1.3kmh
100 %
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
5 °
Čet
6 °

POTPISANI UGOVORI: Općini Vitez 102 000 KM za izgradnju nove ceste

- Oglasi -
- Oglasi -

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić potpisao je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu ugovore s predstavnicima općina i gradova o dodjeli bespovratnih poticajnih sredstava za projekte “Izgradnja poduzetničkih zona” i “Izrada dokumentacije za uspostavljanje poduzetničke zone” za 2022. godinu.

Ukupna vrijednost projekata je 1.843.000 KM i riječ je o grant sredstvima koje je osigurala Vlada Federacije BiH, a u skladu sa Odlukom o usvajanju Programa utroška sredstava Tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije BiH za ovu godinu. Lokalne zajednice će investirati svoja sredstva u ukupnom iznosu od 1.550.000 KM.

- Oglasi -

Prema riječima federalnog premijera Fadila Novalića, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, poduzetničke zone su izuzetno važne, jer doprinose drastičnom povećanju broja novih poduzeća.

- Oglasi -

-Od oko 60.000 novozaposlenih u našem mandatu, najveći postotak je zabilježen u obrtima. Oni su zaposlili šestinu osoba i upravo nam to govori o važnosti ulaganja u ovaj sektor. Drago mi je da smo usprkos krizama i udarima pandemije i inflacije, imali mogućnost da pomognemo našim općinama i gradovima da otvaraju, šire i jačaju poduzetničke zone – istakao je premijer Novalić.

U okviru programa potpore resornog Ministarstva, poticajna sredstva za projekt „Izgradnja poduzetničkih zona” dobilo je sedam općina i šest gradova. To su općine Tešanj, Čitluk, Vitez, Grude, Novi Travnik, Konjic i Kreševo, te gradovi Zenica, Gradačac, Stolac, Gračanica, Mostar i Bihać. Za realizaciju ovog projekta bit će izdvojeno 1.731.000 KM. Kako viteški.ba doznaje Vitez je dobio 102 000 KM, a sredstva će biti investirana za izgradnju nove ceste u poduzetničkoj zoni PC 96 II (tzv. “mali PC”) u blizini poduzeća Frizerland.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.