spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Poznata imena svih kandidata za zamjenika iz bošnjačke kvote u Vijeću ministara

- Oglasi -

Borjana Krišto, nova predsjedavajuća Vijeća ministara BiH poslala je SIPA-i na provjeru imena svih ministara i zamjenika koji će činiti novu državnu vladu, potvrđeno je za “Avaz” iz ove policijske agencije.

Ranije je Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH poslala imena ministara i zamjenika iz HDZ BIH i SNSD-a. No, u SIPA-u su sada stigla i imena ministara i zamjenika stranaka Osmorke.  Radi se o Elmedinu Konakoviću, koji je kandidat za ministra vanjskih poslova BiH, Zukana Heleza, ministara obrane te Edina Forte, kandidata za ministra prometa i komunikacija.

Stiglo je na provjeru i ime Sevlida Hurtića iz Pokreta za državu, koji će obnašati poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. On je zajednički kandidat Osmorke i SNSD-a.  Time je Osmorka u Vijeću ministara dobila četvrtog Bošnjaka. Kada su u pitanju zamjenici ministara, najpoznatije je ime Duške Jurišić, aktuelne ravnateljice TVSA, koja je predložena za zamjenicu ministra za ljudska prava u BiH. Zamjenik ministra financija BiH trebao bi biti Muhamed Hasanović, menadžer koji je radio za strane tvrtke u BiH.  Zamjenik ministra pravosuđa je Elvir Mahmuzić iz Tuzle, koji je obnašao brojne funkcije unutar SDP-a Po Zakonu provjera traje 30 dana. S tim da su neke provjere već završene.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.