viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.04.22 @ 13:34

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH NJ.E. Michaela Murphyja.

Tijekom posjeta, razmijenjena su mišljenja o ekonomskoj i političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, kao i o političkim procesima u regiji, Europi i svijetu.

OGLAS

Veleposlanik Murphy kazao je da Sjedinjene Američke Države podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i put Bosne i Hercegovine prema članstvu u Europskoj uniji i snažnijem partnerstvu s NATO savezom. Također, istaknuo je da će za vrijeme svog veleposlaničkog mandata u BiH podržati reforme  koje će utjecati na ekonomski rast i reforme u oblasti vladavine zakona, posebice u borbi protiv korupcije.

OGLAS

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj pomoći Federaciji BiH i BiH, posebice na zalaganju za zaustavljanje strašnog rata u Bosni i Hercegovini. Pritom je istaknuo da su Washingtonski i Daytonski mirovni sporazum temelj ravnopravnosti konstitutivnih naroda u Federaciji BiH i BiH, te da je nužna reforma izbornog zakonodavstva, kako bi se zaštitilo pravo sva tri konstitutivna naroda da biraju svoje legitimne predstavnike.

OGLAS

 

Na kraju posjeta, Predsjednik Federacije BiH poželio je veleposlaniku Murphyju uspješan mandat i ugodan boravak u Bosni i Hercegovini.

Oglasi
LM