spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
76 %
1.2kmh
0 %
Uto
33 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
25 °
spot_imgspot_img

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupni posjet veleposlanika SAD-a u BiH Michaela Murphyja

- Oglasi -
- Oglasi -

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH NJ.E. Michaela Murphyja.

Tijekom posjeta, razmijenjena su mišljenja o ekonomskoj i političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, kao i o političkim procesima u regiji, Europi i svijetu.

- Oglasi -

Veleposlanik Murphy kazao je da Sjedinjene Američke Države podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i put Bosne i Hercegovine prema članstvu u Europskoj uniji i snažnijem partnerstvu s NATO savezom. Također, istaknuo je da će za vrijeme svog veleposlaničkog mandata u BiH podržati reforme  koje će utjecati na ekonomski rast i reforme u oblasti vladavine zakona, posebice u borbi protiv korupcije.

- Oglasi -

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj pomoći Federaciji BiH i BiH, posebice na zalaganju za zaustavljanje strašnog rata u Bosni i Hercegovini. Pritom je istaknuo da su Washingtonski i Daytonski mirovni sporazum temelj ravnopravnosti konstitutivnih naroda u Federaciji BiH i BiH, te da je nužna reforma izbornog zakonodavstva, kako bi se zaštitilo pravo sva tri konstitutivna naroda da biraju svoje legitimne predstavnike.

 

Na kraju posjeta, Predsjednik Federacije BiH poželio je veleposlaniku Murphyju uspješan mandat i ugodan boravak u Bosni i Hercegovini.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE