spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ramić (SDA): Predvodit ćemo bunt naroda ako Osmorka izda interese BiH

- Oglasi -

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH) i potpredsjednik SDA Edin Ramić komentirao je aktualna politička zbivanja. Ramić je inače počasni građanin općine Vitez od 2022. godine.

Kako je rekao, “u narodu se već osjeti reakcija i nezadovoljstvo zbog ambicija Osmorke da formira vlast bez izbornih pobjednika”. On ne isključuje proteste u slučaju da, kako kaže, budu izdani interesi Bosne i Hercegovine.

“Zavisi od toga šta će se zbivati. Ukoliko se bude dogodila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda”, kazao je Ramić u intervjuu “Jedan” BHRT-a.

Novoizabrani zastupnik SDA u Zastupničkom domu PSBiH, navodi da je “očigledno da se obistinila Dodikova najava da će HDZ i SNSD izabrati partnera, kako su rekli, na muslimanskoj, bošnjačkoj strani i to imamo u praksi”. Istaknuo je da priča o formiranju vlasti za SDA još nije završena.

“Mi razgovaramo sa većinom stranaka koje imaju zastupnike u Parlamentarnoj skupštini, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i u Federaciji. Čekamo rasplet određenih događaja kako bismo izašli s ponudom o formiranju skupštinskih većina”, ističe Edin Ramić.

Ramić navodi tri razloga zbog kojih, kako kaže, SDA ne bi trebala biti u opoziciji. “Zbog toga što ima izborni rezultat, zbog toga što su joj građani dali najveću podršku i zbog toga što na nivou Federacije ne možete formirati vlast bez SDA”, naglasio je.

Upitan čekuje li intervenciju OHR-a tokom formiranja vlasti u Federaciji BiH, Ramić je odgovorio da bi tom intervencijom, posebno jednokratno “OHR urušio i ono malo rejtinga koji ima kod građana BiH”. Intervju će biti emitiran večeras u 20 sati.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.