viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.03.22 @ 16:09

U Domu HDZ-a u Mostaru održana je 30. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. Ključna točka današnjeg zasjedanja Predsjedništva odnosila se na protekle pregovore o reformi Izbornog zakona BiH.

Predsjednik dr. Čović upoznao je Predsjedništvo sa svim elementima pregovaračkog procesa četverodnevnih razgovora pod pokroviteljstvom visokih međunarodnih dužnosnika.

Unatoč visokoj razini približenih stavova, SDA je opstruirala pregovore sa zahtjevima koji u potpunosti narušavaju cjelokupnu ustavnu strukturu i eliminaciju Doma naroda F BiH. Takav destruktivni pristup nepostizanja konačnog dogovora, nažalost, stvara još dublju političku krizu koja djeluje kontraproduktivno u odnosima konstitutivnih naroda, osobito u Federaciji. Stav HDZ- BiH je jasan i koncizan – stabilnost i funkcionalnost entitetske i državne razine su imperativ koji se mora postići.

Na tiskovnoj konferenciji predsjednik Čović osvrnuo se na posljednjih tjedan dana, kao i važnost današnjeg zasjedanja Europskog vijeća gdje je potvrđen Strateški kompas.

“Premijer Plenković je uradio toliko toga, ne samo za Hrvate, nego za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Poslane su poruke prema sva tri konstitutivna naroda i svim njezinim građanima. To je poruka koja ulijeva nadu u ovakvim okolnostima. Dobili smo šansu da Bosna i Hercegovina funkcionira kao država, da imamo racionalan Izborni zakon i Opće izbore po visokim demokratskim standardima” zaključio je predsjednik Čović.

Oglasi
LM