viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.12.22 @ 14:18

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Hercegovačko-neretvanske županije utvrđeno je da dvije kandidacijske liste iz reda hrvatskog naroda: kandidacijska lista Raguž Iva i kandidacijska lista Vesna Šunjić, imaju identičan količnik (2,00), te da tri kandidacijske liste iz reda srpskog naroda: kandidacijska lista Dujmović Zora, kandidacijska lista Saradžić Vesna i kandidacijska lista Suša Dragica imaju identičan količnik (1,00). Sukladno članku 9.5 i 9.8 stavak (1) Izbornog zakona BiH, potrebno je provesti postupak ždrijebanja za dodjelu preostalih mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Hercegovačko-neretvanske županije, i to: jednog preostalog mandata iz reda hrvatskog naroda i dva preostala mandata iz reda srpskog naroda.

Također, na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za izaslanike u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Srednjobosanskog županije utvrđeno je da tri kandidacijske liste iz reda hrvatskog naroda: kandidacijska lista Krišto Suzana, kandidacijska lista Mrnjavac Boris, kandidacijska lista Šimunović Ivo, imaju identičan količnik (2,00). I u ovoj situaciji potrebno je provesti postupak ždrijebanja za dodjelu dva preostala mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda iz Srednjobosanske županije.

OGLAS

Ovim putem obavještavamo javnost da će se navedena ždrijebanja za dodjelu mandata iz Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održati sutra, 07.12.2022. godine u 11:00 sati u prostorijama Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine (Ulica Danijela Ozme 7, Sarajevo).

OGLAS

Postupku ždrijebanja mogu prisustvovati sve zainteresirane osobe, shodno odredbi članka 6. Naputka o dodjeli i prestanku mandata.

OGLAS
Oglasi
LM