spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
82 %
1.1kmh
58 %
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
30 °
Ned
25 °
spot_imgspot_img

Svečano otkriveno i blagoslovljeno spomen obilježje poginulim i nestalim braniteljima 105. brigade HVO-a Modriča

- Oglasi -
- Oglasi -

Spomen obilježje poginulim i nestalim braniteljima 105. brigade HVO-a Modriča svečano je otkriveno i blagoslovljeno na groblju svetog Ilije u župi Garevac, u sklopu obilježavanja 30. godišnjice osnutka 105. brigade HVO-a Modriča..

Uz obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja HVO-a, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, svečanosti je nazočilo izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dopredsjednikomm HDZ-a BiH i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom.

- Oglasi -

„Na tridesetu godišnjicu osnutka 105. brigade HVO-a Modriča odajemo počast svima onima koji su poginuli braneći svoj dom, želeći živjeti normalno. Ubila ih je mržnja koja danas pokazuje da je bila bezvrijedna i idealizirana od strane nekih drugih, pogrešnih politika. Danas svjedočimo tome koliko je to bilo pogrešno, i došli smo da poručimo kako se nijedna takva politika više ne smije oživotvoriti, nego trebamo živjeti u miru”, kazao je Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u izjavi za medije.

- Oglasi -

Nakon svečanosti otkrivanja i blagoslova spomen obilježja,  položeni su vijenci te je služena sveta misa u župnoj crkvi Marije Majke Crkve za poginule, umrle i nestale branitelje 105. brigade HVO-a Modriča. Misu je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić, a nakon mise upriličena je i Svečana akademija.

Na spomen obilježju poginulim i nestalim braniteljima HVO-a Modriča, pored simbola grba 105. brigade, simbola HVO-a i simbola grba hrvatskog naroda, ugravirana su 72 imena poginulih pripadnika postrojbe. U središnjem dijelu spomen obilježja  koje čine dvije ploče urezan  je križ i tekst spomena na poginule i nestale hrvatske branitelje 105. Brigade HVO-a  Modriča. Inicijativu i samu izgradnju spomen obilježja vodila je i uspješno okončala Udruga dragovoljaca i 

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE