viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.04.22 @ 13:31

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak sa direktorom Svjetske banke za BIH i Crnu Goru Christoferom Sheldonom kako bi se upoznao sa osnovnim strateškim ciljevima i projektima u sljedećem razdoblju.

OGLAS

Na sastanku je istaknuto da je u finalnoj fazi izrada novog Sporazuma o partnerstvu između BiH i SB za razdoblje 2022. – 2026. godina, te da je fokus na projektima iz oblasti poljoprivrede, očuvanja okoliša, nastavak jačanja sustava zdravstvene zaštite i podrške zapošljavanju.

Oglas

 

Sugovrnici su izrazili zadovoljstvo što je Odbor SB odobrio dva projekta za BiH, jedan za zdravstvo u iznosu 75 milijuna dolara i drugi za poljoprivredu u vrijednosti 68 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Bevanda zahvalio se čelnicima Svjetske banke na potpori koju  kontinuirano pružaju BiH kroz mnogobrojne projekte, posebice za pomoć u vrijeme pandemije COVID 19.

Naglašeno je da će se u budućim projektima Svjetska banka više fokusirati na potporu privatnom sektoru, inkluzivnom zapošljavanju i zaštiti okoliša, kao i reformama u poduzećima koja su u državnom vlasništvu.

Predstavnici Svjetske banke zahvalili su se ministru Bevandi na osobnom angažmanu u pripremi i realizaciji važnih projekata u BiH.  

Sastanku je nazočila i šefica Ureda Međunarodne financijske korporacije Lada Bušovac koja je predstavila podatke u vezi s javnim investicijama i predstojećim projektima. 

 

Oglasi
LM