spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

VIDEO: Mario Karamatić u Kompasu poručio bošnjačkim nacional-unitaristima – molit ćete nas da se odcijepite, ali neće moći

- Oglasi -
- Oglasi -

„Molit ćete nas da se odcijepite, ali neće moći“ – poručio je bošnjačkim političarima zagovornicima nacional-unitarističke politike u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne predsjednik Hrvatske seljačke stranke BiH i član predsjedništva Hrvatskoga narodnog sabora Mario Karamatić.


„Od bošnjačke politike očekujem da će dolaziti najave odcjepljenja, ali nema im od toga ništa. BiH će ostati jedinstvena dok mi i ljudi iz međunarodne zajednice ne odlučimo drugačije“, pojasnio je.

- Oglasi -


Najavio je da će se ići sa svim zakonskim mogućnostima u osporavanje otete hrvatske pozicije u krnjem Predsjedništvu BiH od strane Željka Komšića. „Nadam se da neće biti 16 godina na vlasti“, kazao je Karamatić te objasnio kako je pravno gledano prekršen Aneks četiri Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma. „Komšić ima legalitet izbora, no nema legitimitet hrvatskoga biračkog tijela. Legitimitet ima od bošnjačkog biračkog tijela i ne može biti hrvatski član Predsjedništva BiH. Na osnovu toga HNS će pokrenuti apelaciju Ustavnom sudu BiH. Borjana Krišto je legitimna hrvatska članica Predsjedništva BiH.“
Ističe kako će se usporedo ići i diplomatskim kanalima preko međunarodne zajednice da se upozori Christiana Schmidta na grubu otimačinu prava Hrvata.

- Oglasi -


„Nemamo pravne mogućnosti blokirati saziv Parlamenta i sebe bismo doveli u nezahvalnu poziciju jer bi bošnjačka politika popunila klubove u Domu naroda s ljudima koji ne bi imali nikakav legitimitet hrvatskog biračkog tijela. Ono što će HNS učiniti je proglasiti Komšića nepoželjnom osobom na teritoriju gdje žive dominantno Hrvati“, kazao je Karamatić i dodao da što se tiče formiranja vlasti HNS ima jasnu poruku da se s DF-om neće pregovarati.
Naglasio je kako će kao jedina zeleno-lijeva parlamentarna opcija u BiH posebnu pozornost posvetiti praćenju načina popunjavanja izaslaničkih mjesta u Klubu Ostalih. „Tu mislim na nacionalne manjine Židove, Rome, Mađare, Čehe… jer ovo što sada imamo je prijevara od strane bošnjačke politike. Kao zeleno-lijeva opcija dužni smo štiti manjine“, rekao je Karamatić.


Više o svemu i videu emisije Kompas.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.